Novi Sad
21.12.2011.
06:45 > 07:30
Novosađani će danas prvi u Srbiji moći da pogledaju premijeru igrano-dokumentarnog filma Miloša Jovanovića "Frau Ajnštajn" koji govori o poslednjim danima života Mileve Ajnštajn i nemogućnostima da se rekonstruiše i revalorizije njen život i rad.
  • -

    21.12.2011 21:19
    -
    i?
    kakav je film?
  • Y

    21.12.2011 14:34
    I Srpsko narodno pozorište...
    ...podiglo je "nerukotvorni smomenik" Milevi Marić Ajnštajn izvođenjem opere "Mileva" (kompozitor Aleksandra Vrebalov, po libretu Vide Ognjenović). Malo se zna da ambasador Srbije u Švajcarskoj, iz političke partije "velikih Srba" - DSS-a, Maršićanin, nije ni odgovorio na molbu Srba na radu u Švajcarskoj da se plati Milevino grobno mesto na ciriškom groblju. Niti da muzej Mihajla Pupina u njegovom rodnom mestu Idvoru (a svojim pronalascima /indukcioni kalemovi niskofrekventne struje/ odlučujuće je doprineo razvoju telefonije) još do pre koju godinu nije imao telefon. (Ne znam kako je sada, vredelo bi proveriti.) Toliko o nama!
  • AleksandarVojvodjanin

    21.12.2011 02:06
    da li se zna?
    Poštovani auditorijume,
    Da li se zna da u Novom Sadu jedna srednja škola nosi ime po ovoj izuzetnoj dami,našoj bivšoj sugradjanki?Mislim da malo ko to zna!
  • samojedanodnas

    20.12.2011 19:20
    razmisljam,
    bilo bi lepo da se pozabavimo ovakvim pozitivnim ljudima i tragom o njima i da makar u toj kisackoj 20, kad prolazim pored, znam da je tu muzej nekoga koga imamo za primer mi, novosadjani, vojvodjani...
    kad dovedem nekim cudom neke strance, da im kazem;eh tu je zivela frau Ajnstajn i taj njen muz... :)
    ne moraju samo ostale nacije da se sepure svojom slavnom prosloscu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna